PAARDEN PROFESSIONALS

Van deze paardenmensen heb ik heel veel geleerd en ik deel dan ook graag hun gegevens met je.
Klik op de logo’s om hun websites te bezoeken.

MASSAGE HIPPIQUE

Massage Hippique is al meer dan 15 jaar toonaangevend op het gebied van massage en training van paarden. Massage Hippique heeft de kwalitatieve erkenning van kortdurende middelbare beroepsopleiding.

THE MASTERSON METHOD®

Sinds oktober 2019 ben ik Masterson Method® Certified Practitioner.

The Masterson Method® is een unieke, interactieve methode voor paardenmassage. Het maakt gebruik van de reacties van het paard op aanraking om opgehoopte spanning te lokaliseren en los te krijgen in de belangrijkste knooppunten van het lichaam. In tegenstelling tot de meeste traditionele massagemethodes moet het paard actief deelnemen aan het proces van ontspannen. Deze participatie en interactie maken deze methode tegelijk fascinerend en doeltreffend.

ZOE VAN KRUININGEN-COADE

Zoe is een gepassioneerd en ontzettend toegewijd paardenmens. Ze is een vakkundige instructrice die haar studenten weet te motiveren met de juiste balans tussen theorie en praktijk in de lessen. Zoe was ‘3-Star Parelli Instructor, Licensed Parelli Professional’, maar heeft besloten zich verder te ontwikkelen buiten het Parelli programma. Ook is ze auteur van ‘The horse that broke two legs… and survived’.

Van Zoe leer ik het gedrag en de communicatie van en met paarden beter begrijpen. Hierdoor ontstaat een beter wederzijds begrip en vertrouwen met het paard waar ik zelf mee train en met de paarden die ik nog niet zo goed ken tijdens massages.

VERENIGING PAARDEN SPORTMASSEURS NEDERLAND (VPSN)

De VPSN bewaakt en bevordert de kwaliteit van aangesloten paardensportmasseurs. Leden van de VPSN zijn nauwkeurig getoetst op achtergrond en opleidingsniveau. De aangesloten masseurs hebben het toelatingsexamen behaald en worden vermeld op de website. Ook volgen de leden van de VPSN jaarlijks bijscholingen om hun kennis en vaardigheden up to date te houden.

KUNST PROFESSIONALS

Wil je een mooie foto, schilderij of beeld van jouw paard? Ik bewonder het werk van deze kunstenaars en raad je aan om er eens naar te kijken.
Klik op de afbeeldingen hieronder.

PAARDENFOTOGRAFIE NEDERLAND

Laat je paard vakkundig vastleggen door ervaren en gepassioneerd paardenfotografe Betty Lou Luyken. Haar hart ligt bij dierfotografie, uiteraard paarden maar ook huisdieren en wilde dieren, en daarnaast heeft ze ook ruime ervaring met bruidsfotografie en portretfotografie. Dus wil je een portret van jou samen met je paard, of ga je trouwen met paard en wagen? Ook dan ben je bij haar aan het juiste adres.

Op mijn site vind je een paar prachtige foto’s van Betty-Lou.

JEANETTE JANSEN

Jeanette maakt prachtige bronzen beelden van mens en dier. Vaak vertonen ze imponerend en krachtig gedrag, maar soms stralen ze ook trouw uit. Door de houding en het weglaten van bepaalde lichaamsdelen benadrukt Jeanette dat wat haar fascineert.

Het beeld op de foto rechts heeft Jeanette voor mij gemaakt, ter nagedachtenis aan mijn paard Flop. De uitstraling van het beeld vind ik erg mooi, het is alsof we elkaars gedachten delen. In het hoofd is de as van Flop verwerkt en ik ben heel blij dat ze op deze manier zo dichtbij me is.

WIM PANGEMANAN

Wim maakt levensechte schilderijen in opdracht, waaronder portretten, portretten van paarden en huisdieren, muurschilderingen en illustraties. Daarnaast geeft hij grafisch advies en schildercursussen.