OVER HELEN

Ieder paard is anders en heeft andere uitdagingen. Ik werk continu aan mijn kennis en vaardigheden om de verschillende dieren de meest geschikte behandeling te bieden en een oplossing te vinden voor eventuele (terugkerende) problemen. Elke keer merk ik hoeveel baat paarden hebben bij massage. Mijn missie is om zoveel mogelijk paarden te helpen met meer gemak en plezier te bewegen!

 

 

Mijn opleidingen

2016

Licentie 4 Allround Masseur voor Paarden – Massage Hippique

 

2019

Masterson Method® Certified Practitioner

2017

Equine Myofascial Release Therapeut – Massage Hippique

 

2015 – heden

Diverse bijscholingen en verdiepingen op gebied van fascia, voeding, hoeven, gebit en zadelfit

 

“Omdat ik mezelf steeds wil blijven ontwikkelen ben ik altijd op zoek naar meer kennis over de fysieke en mentale aspecten van het paard.”

Tijdens een clinic van paardentrainer Mark Rashid, één van mijn grote inspirators, kreeg ik een eye-opener. Mark werd gevraagd te werken met een paard dat op rust stond en niemand in zijn box toeliet. Nadat het hem lukte om in de box te komen, was de ruimte natuurlijk beperkt, en deed hij een aantal oefeningen met het paard (ook Masterson Method® technieken, zo bleek later). Ik zag hoe de spanning van het paard afgleed en hoe hij tot rust kwam. Zo realiseerde ik me hoe groot de impact van lichamelijke spanning op het gedrag van een paard kan zijn. Hier wilde ik meer over leren!

Als VPSN-gekwalificeerd paardenmasseur volg ik regelmatig bijscholingen. Daarmee blijft de kwaliteit van mijn behandelingen gewaarborgd.

Sinds eind 2016 ben ik VPSN-gekwalificeerd allround masseur voor paarden.

In oktober 2019 heb ik de anderhalf jaar durende Masterson Method® opleiding succesvol afgerond.
In de praktijk gebruik ik de zachte technieken van de Masterson Method het meest. Deze zijn er op gericht het paard te helpen spanning los te laten in drie knooppunten waar zich de meeste spanning opbouwt. De meeste paarden laten niet graag hun ‘zwakke’ plekken zien, maar juist ook bij deze paarden laat de methode geweldig resultaat zien. Ik ben soms nog steeds verbaasd over het grote effect dat ik ermee teweeg kan brengen.