De spieren hebben een belangrijke functie in het bewegingsapparaat en spelen ook een rol bij andere processen in het paardenlichaam.

Je kunt je voorstellen dat het dus belangrijk is om de spieren van je paard goed te verzorgen.

Maar soms merk je als paardeneigenaar niet dat je paard ongemak voelt of zelfs pijn heeft. Je paard zal zich daar namelijk aan proberen te onttrekken door zich anders te gaan bewegen. Het compenseren kan er voor zorgen dat het paard bepaalde spieren, pezen of zelfs gewrichten gaat overbelasten, waardoor ook daar problemen kunnen ontstaan.

Tijdens een massage kunnen problemen al in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld, waardoor mogelijk grotere problemen kunnen worden voorkomen. Het is dan ook aan te raden om je paard regelmatig te laten behandelen. Op die manier leer ik het lichaam van je paard goed kennen en zo kan ik veranderingen sneller opmerken.

De conditie van de spieren heeft grote invloed op de gezondheid en daarmee ook op het humeur van je paard. Een paard dat zich prettig voelt zal zich heel anders gedragen dan een paard dat ongemak ervaart.

MEER WETEN OVER DE WERKING VAN DE SPIEREN?

Er zijn 3 belangrijke redenen om je paard te laten masseren:

Massage helpt je paard gezond en in conditie te houden

Massage biedt ondersteuning bij klachten of herstel van blessures

Massage vermindert stress en zorgt voor ontspanning

VOORKOMEN VAN KLACHTEN OF BLESSURES 

De spieren bepalen voor een groot deel het fysieke en daardoor ook het mentale welzijn van je paard. Daarom is het belangrijk om de bespiering van je paard in goede conditie te houden.

MEER WETEN?

VERLICHTEN VAN KLACHTEN OF BLESSURES

Doordat massage bijdraagt aan een betere doorbloeding en metabolisme, kan massage klachten verlichten en zorgen voor een sneller herstel van blessures.

MEER WETEN?

ONTSPANNING

Massage helpt je paard te ontspannen.

MEER WETEN?